ЛИТЕРАЙКО-ПОДГОТОВКА "НА ЖИВО" -  за матура и НВО в 7. клас
Начало

За нас

Нашите книгиИнформация
Материалите, поместени в сайта ни, са в PDF-формат. Ако желаете да ги разгледате, а нямате инсталирана необходимата ви програма - Adobe Acrobat Reader, моля кликнете тук за да я изтеглите.

За контакти с нас
електронни адреси
literaiko@abv.bg
редакционни телефони:
0878446921
0888788218

Пощенският адрес за кореспонденция е:
1124 София
ул. „Река Осъм” №2
„Литера Ико” ЕООД

ОТСТЪПКИ ЗА УЧИЛИЩА И КУЛТУРНИ ВЕДОМСТВА
За колективно закупуване на книги от училища, школи, библиотеки, фондации и други образователни или културни ведомства
издателството прави специални отстъпки.
За повече информация се свържете с нас.


ТЪРГОВИЯ НА ЕДРО
При закупуване на книги от книжарници или от
търговци на едро
издателството прави специални отстъпки.
За повече информация се свържете с нас.


Плащане и доставка
За да закупите от нас книги чрез Интернет, е необходимо да направите
Заглавие: Разбираме ли, когато четем?

Тестове за функционална и езикова грамотност

Забележки: Топ предложение  

Автори: Димана Иванова, Милослава Стойкова

Обем: 112 стр.
Подвързия: мека

Цена: 8,40 лв.
Проведеното през 2012 г. международно сравнително изследване PISA, с което се оценявачетивната грамотност на учениците от 65 страни, отрежда на българските участници 51. място. Резултатите показват, че голяма част от тях не разбират смисъла на прочетеното, други се затрудняват при тълкуването му, а над 40% имат проблеми със самото четене. Изводите: функционалната грамотност на децата ни е незадоволителна, способността им да прилагат наученото в реални условия – неразвита, а бъдещата им успешна реализация в обществото – съмнителна. Във връзка с това МОН превръща повишаването на функционалната грамотност на учениците в национален приоритет, а броят на задачите за проверка на приложните умения в изпитните формати по БЕЛ все повече нараства.
Новото издание на „Литерайко” е отговор именно на тези образователни тенденции. То се състои от 10 „диагностициращи” теста, с които се проверят не само езиковите знания, но и функционалната грамотност на учениците:
 -  доколко те умеят правилно да „разчитат” информация;
 -  в състояние ли са да се „възползват” от нея в практиката;
 -  могат ли да се справят успешно с конкретни житейски ситуации.
Използваните работни текстове са заети от делничната практика и са свързани с интересите, нагласите и обичайните дейности на подрастващите.
Във всеки тест е включена и задача за „езиково производство”, чиято цел е да провери уменията за създаване на различни текстове и текстови „продукти”.
Повечето изпити по БЕЛ (за 7. клас, за матура, за ВУЗ) включват множество задачи за възприемане, осмисляне, тълкуване и прилагане на информация от текст. По тази причина настоящето издание е подходящо за самоподготовка на ученици като от среден, така и от горен курс. То дава възможност не само за оценка на базовата и функционалната грамотност, но и за тяхното развитие и усъвършенстване.


Уеб дизайн BGPages.com
eXTReMe Tracker